Yaşam

4 malzemeli limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

4 malzemeli limonlu kek kolay yapımı ve enfes aroması ile damakta tat bırakan kek tanımıdır. Adından da anlaşılacağı üzere 4 ana malzeme ile oldukça kolay yapılmaktadır. Özellikle yaz aylarında hafif tatlı ihtiyacını en uygun haliyle karşılar.

4 malzemeli limonlu kek ; Yumurta, limon, yoğunlaştırılmış süt ve kabaran un ile yapılır. Yumurta ve yoğunlaştırılmış süt karıştırılır, ardından doğal olarak yükselen un eklenir ve yavaş yavaş karıştırılır. Son olarak limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin. Fırına verilir.

Kendiliğinden kabaran un, kabartma tozu, un ve tuzla yapılan unun iyi bilinen bir tanımıdır. Kendiliğinden kabaran unu evde kolayca yapabilirsiniz. Bunun için ölçüleri yazının alt kısmında bulabilirsiniz.

Yoğunlaştırılmış süt, özellikle tatlı tanımlarında yabancı aşçıların kullandığı çok yaygın bir tanımdır. Tatlı tanımlarının daha sıkı ve ağır bir tada sahip olmasını sağlar. Konut üretimi için yoğunlaştırılmış sütün tanımını burada bulabilirsiniz.

KENDİNDEN KATLANAN UN NASIL YAPILIR?

Kendi kendine kabaran un yapmak için 1 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu ve ¼ çay kaşığı tuzu karıştırın. Güzelce karıştırılır ve tanımlamalarda kullanılır.

4 MALZEMELİ LİMONLU KEK TARİFİ



4 malzemeli limonlu kek tarifi için malzemeler;

  • 3 yumurta,
  • 303 gram yoğunlaştırılmış süt,
  • Zaten yükselen 128 gram un,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

4 malzemeli limonlu kek nasıl yapılır?

Aşama 1

4 malzemeli limonlu kek Tarifi yapmak için önce fırını 165 derecede ısıtmaya başlayın. Küçük boy bir kek kalıbına pişirme kağıdını yapıştırın.

Adım 2

Büyük bir karıştırma kabına 3 yumurta ve 303 gram yoğunlaştırılmış süt ekleyin. Yoğunlaştırılmış süt ve yumurtaları homojen bir karışım olana kadar karıştırın.

Aşama 3

Karışıma 128 gram kabartma tozu ekleyin. Un tamamen karışana ve topak kalmayana kadar bir spatula ile karıştırın.

Adım 4

Son olarak 2 yemek kaşığı limon suyu ve 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Birkaç cinsi daha karıştırın.

Adım 5

Daha sonra baton kek kalıbına döküp fırına verin. Yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapın. Kürdan kuru çıkıyorsa, tamamdır. Fırından çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin.

Adım 6

tamamen soğutulmuş 4 malzemeli limonlu kekKalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

sariveliler-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu